lørdag 10. mars 2012

Inspirasjon og farger...

Bygger´n i Lakselv inviterte, som sagt i forrige innlegg, til inspirasjonskveld forleden :) Bortimot 60 damer hadde tatt veien dit for å feire kvinnedagen med inspirasjon og tapas :)


Kollasj av bilder fra Jotuns hjemmesider

Følgende temaer ble tatt opp:  - Maling og fargevalg, Tarkett gulv og skyvedørsgarderober


Bildet er hentet fra Jotuns hjemmesider

Jotun Norge hadde en representant som fortalte om fargetrendene for tiden.  Vi fikk vite at fargen "Vanilje 1519 (eller "Caffelatte" som den også heter) har vært bestselgende i noen år, men er en farge som er "ut" nå.  Det som kommer for fullt nå, er fargen "Kalk 10341".   Det vises forøvrig til  Jotuns fargepalett Supreme Finish 2011, som hovedsaklig innholder hvit, grå- og rustikktoner.  Som detaljfarge kan nevnes grønt (Palmetto 0125)

♥♥
Ellers fortalte representanten fra Jotun at han selv holdt på å bygge nytt hus, og hadde malt mesteparten av huset i to lillafarger.  Skal nok litt mot til for å gjøre det... ;)


Bilde fra kjøkkenet vårt med fargen "Morgendis 9915" på veggene og Hvit høyglans kjøkkeninnredning.


Det ble også satt fokus på blankt mot mattMatte farger og flater er på full fart inn i motebildet. En matt overflate fanger opp lyset og framstår rolig, mens den blanke kaster lyset tilbake og gir et mer livlig uttrykk. Fargen på en matt, ru overflate oppleves også dypere enn tilsvarende farge på en blank flate. Blank maling fremhever ujevnheter, mens matte skjuler.


"Refleksjon 1622" på vegg og "Bomull 1453" på dør

Det ble også vist maleteknikk med både pensel og rull.  F.eks. fikk vi demonstrasjon på hvordan male ei dør med speil.  Bildet over er tatt da undertegnede malte skapdørene på søverommet.  Ehem... Nesten etter boka, men ser nå en feil..  Men det får være nok om farger og maling for denne gang..

I morgen starter Finnmarksløpet 2012Koret har opptreden på sjekkpunkt Skoganvarre. Man har da slikt å gjøre, som å synge en lørdagsettermiddag ;) 

Ha en riktig god helg!!

♥♥♥

PS. Tusen takk for hyggelige kommentarer på innlegg <3

2 kommentarer:

Livet i Nord sa...

Spennende kveld skjønner jeg:) og mange nyttige tips til meg som er midt oppi skapmalinga nå for tiden. Selvfølgelig valgte jeg glans 80 for det synes jeg er finest, men selv den minst skavank i treverket vises jo. Nåvel det får bli som det blir.
Takk for tipsene og god helg videre til deg:)

AnKa sa...

Hørtes ut som du hadde en trivelig aften hos maleren:) Og gode råd er kjekke å ta med seg.
Farver er spennende, jeg er kjedelig å har valgt samme farge i hele huset. Bare noen vegger i enkelte rom som har andre farver.
Ønsker deg en flott søndagskveld, og ei ny uke som snart banker på:)
Klæm fra AnKa

Related Posts with Thumbnails

Følgere