torsdag 26. august 2010

Ved som varmer...

Siste uke har vinterforberedelser vært i fokus her i gården. 

Astro4 Leon leg HR CDenali

Både på hytta og i heimen har vi vedfyringDette innebærer masssse arbeidSelvfølgelig kan man jo kjøpe veden, men vi velger selv å ordne den selv.

(Bildet over er tatt fra Jøtul´s sider og viser en av drømmeovnene) 

Mannen i huset hadde felt noen trær på forsommeren.  Den største jobben er dog kvisting, og å få all veden hjem.  Heldigvis har vi tilgang til traktorAllikevel synes fruen i huset at dette er skikkelig tungarbeidAlt skal jo løftes i traktortilhengeren.  Og når man ikke er lengre enn et måleband, blir det mange høye løft :) ... men når en tenker etter, behøver man kanskje ikke bøye seg så langt ned (?) :D

Her er vi godt i gang med et lass dag 2.


Endelig nok last!  Kan love at det ligger mye svette bak den lasten!  Den ser kanskje ikke så stor ut på bildet, men det tok noen timer å laste..En hel dag og 3 etterdager holdt vi på!  Det er ihvertfall sikkert; veden varmer mange ganger; - når den felles, - når den kvistes, -når den hentes, - når den kuttes i kubber, - når den stables,  - når den bæres inn i hus, - og når den fyres :)

Mat må man ha når man jobber!

Heldigvis er det ikke meldt om noe ved-arbeid til helgaDa blir det muligens en topp-tur og dugnadsarbeid for koret (rundvask).  Noe skal en jo ha å gjøre :)

Ved som bord-dekorasjon

Ønsker alle ei riktig god helg uansett varmeEn ting er sikkert; vi skal ha deilige, lune kvelder innomhus med varme i peisovnen ;)

4 kommentarer:

Turid sa...

Ved henting er trivelig arbeid for familien.
Lekker bordpynt...

Liss sa...

Koselig med vedfyring. Min oppgave e å kutte veden i passe kubber når den e kommet fra skogen. Det ble æ ferdig med forrige søndag. :)

Tonemor sa...

Joda det er ekstra mye jobb med den der veden, men fryktelig kjekt å ha.
God helg
Klem Tone

MajorogMeg sa...

Ja, mange ganger varm av ved....:)
Jeg har bestillt ved i dag jeg. For ved må man jo ha:) Men håper sesongen for vedfyring hjemme, ikke starter riktig enda.
Riktig god helg, klem:)

Related Posts with Thumbnails

Følgere