Det er alltid spennende å se hva vertene har funnet på. Menyen forblir hemmelig helt til den blir servert :)) Slik var menyen lørdagen:
Forrett: Gratinert kongekrabbe á la Skarven (Skarven er en anerkjent spisested i Tromsø)
Hovedrett: Kokt og ovnsbakt fenalår
Dessert: Sarah Bernhard Sjokoladekake
Maten smakte som vanlig helt fortreffelig, og alle rettene var nye for min gane. Særlig spennende var fenalåret. Egentlig er det jo gammel måte å tilberede kjøttet på. Før i tida ble kjøttet salta og tørka for at det skulle holde seg over tid. Vi her nord er jo vant til bokna lammelår, men denne var litt anderledes. Under er oppskriften jeg fant på Apéritifs sider.
Kokt og ovnsbakt fenalår:
1 fenalår (ca. 1,5 kg)
2 laurbærblad
2 ss hel sort pepper
1 løk i båter
1. Sag av den øverste delen av knoken/skanken på fenalåret. Vann ut låret på kjølig sted 4-5 døgn. Skift gjerne vann 2-3 ganger.
2. Legg fenalåret i kaldt vann, sammen med laurbær, pepper, løk og tomater. Kok opp, skum av og la det hele småkoke i ca. 4 timer til kjøttet løsner fra beinet.
3. Ta fenalåret ut av kokevannet, og avkjøl litt. Fjern isbeinet og lårbeinet. Del fenalåret i to på langs i kuttet der lårbeinet var.
4. Sett fenalåret i ovnen, på ca. 225 grader, og stek til det får en gyllen og fin stekeskorpe (ca. 20-25 minutter). Skjær kjøttet i skiver og anrett.
Til kjøttet ble det servert kokte poteter, rotstuing, løksaus og tyttebær.
Til spørsmål om det strikka armbåndet; Det er Ann Britt Svane (derfor kaller jeg det for ABS-design) her i Lakselv som lager smykker for salg. Hun har ikke egen blogg, men finnes på Facebook for de som er der. :)
Her i huset blir det en liten bursdagsfeiring i helga (not me), så det planlegges hva som skal stå på menyen... ;)
Ha ei trivelig fredag og kos dere maks mot helg!
***********
Før vi dro til selskapet, knipset jeg noen bilder i full fart av meg i min nye kjole. Flere hadde håpet på kjolemodellen i helfigurbilde ;) Husker ikke hvorfor jeg ikke fikk mannen i mitt liv til å knipse, men regner med han var opptatt med sitt :) Speilet på badet hadde jeg prøvd par dager før og da ble det slik:Til spørsmål om det strikka armbåndet; Det er Ann Britt Svane (derfor kaller jeg det for ABS-design) her i Lakselv som lager smykker for salg. Hun har ikke egen blogg, men finnes på Facebook for de som er der. :)
Her i huset blir det en liten bursdagsfeiring i helga (not me), så det planlegges hva som skal stå på menyen... ;)
Ha ei trivelig fredag og kos dere maks mot helg!
5 kommentarer:
Maten hørtes virkelig god ut, så spennende å tilberede fenalår på den måten.
Her spiser vi det jo bare på den tradisjonelle måten med eggerøre og flatbrød.
Kjolen din er så nydelig!!!!!
Ønsker deg en fin helg, kos deg med bursdagsfeiring.
Klem fra Mio
Dette så godt ut, og jeg tenker dere koste dere godt også:)
Kjolen ser bare lekker ut, så jeg tenker du er fornøyd og kommer til å bruke den masse.
Kos deg i helga og klem fra meg;)
Det høres ut som dere fikk servert litt av et flott mmåltid. Flott armbånd du har fått tak i:)
Nyyydelig kjole du har laget deg, det er en kjole man virkelig kan bli glad i. Synes du har gjort en flott jobb med gjenbruk. Takker så mye for hyggelige kommentarer på min blogg :0) Ha en riktig god helg, klem fra meg.
Menyen gjorde meg skikkelig sulten. Har forresten spist mange måltid på Skarven her i Tromsø, nydelig mat:)
Sarah Brenhard sjokolade kake hørtes forresten utrolig godt ut...
Ha en trivelig søndagskveld
Legg inn en kommentar