torsdag 28. oktober 2010

Hva står på menyen...?

Straks helg igjen :)) Og med sist helg ennå friskt i minne, forteller jeg gjerne hva vi fikk servert da matlaget hadde treff.


Det er alltid spennende å se hva vertene har funnet på.  Menyen forblir hemmelig helt til den blir servert :)) Slik var menyen lørdagen:


Forrett: Gratinert kongekrabbe á la Skarven (Skarven er en anerkjent spisested i Tromsø)

Hovedrett: Kokt og ovnsbakt fenalår

Dessert: Sarah Bernhard Sjokoladekake


Maten smakte som vanlig helt fortreffelig, og alle rettene var nye for min ganeSærlig spennende var fenalåret.  Egentlig er det jo gammel måte å tilberede kjøttet på.  Før i tida ble kjøttet salta og tørka for at det skulle holde seg over tid.  Vi her nord er jo vant til bokna lammelår, men denne var litt anderledesUnder er oppskriften jeg fant på Apéritifs sider.


Bildet er lånt fra Apéritifs matsider

Kokt og ovnsbakt fenalår:

1 fenalår (ca. 1,5 kg)

2 laurbærblad
2 ss hel sort pepper
1 løk i båter

1. Sag av den øverste delen av knoken/skanken på fenalåret. Vann ut låret på kjølig sted 4-5 døgn. Skift gjerne vann 2-3 ganger.

2. Legg fenalåret i kaldt vann, sammen med laurbær, pepper, løk og tomater. Kok opp, skum av og la det hele småkoke i ca. 4 timer til kjøttet løsner fra beinet.

3. Ta fenalåret ut av kokevannet, og avkjøl litt. Fjern isbeinet og lårbeinet. Del fenalåret i to på langs i kuttet der lårbeinet var.

4. Sett fenalåret i ovnen, på ca. 225 grader, og stek til det får en gyllen og fin stekeskorpe (ca. 20-25 minutter). Skjær kjøttet i skiver og anrett.

Til kjøttet ble det servert kokte poteter,  rotstuing, løksaus og tyttebær.

***********
Før vi dro til selskapet, knipset jeg noen bilder i full fart av meg i min nye kjoleFlere hadde håpet på kjolemodellen i helfigurbilde ;) Husker ikke hvorfor jeg ikke fikk mannen i mitt liv til å knipse, men regner med han var opptatt med sitt :)  Speilet på badet hadde jeg prøvd par dager før og da ble det slik:


Til spørsmål om det strikka armbåndet; Det er Ann Britt Svane (derfor kaller jeg det for ABS-design) her i Lakselv som lager smykker for salgHun har ikke egen blogg, men finnes på Facebook for de som er der. :)


Her i huset blir det en liten bursdagsfeiring i helga (not me), så det planlegges hva som skal stå på menyen... ;)

Ha ei trivelig fredag og kos dere maks mot helg!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Maten hørtes virkelig god ut, så spennende å tilberede fenalår på den måten.
Her spiser vi det jo bare på den tradisjonelle måten med eggerøre og flatbrød.
Kjolen din er så nydelig!!!!!
Ønsker deg en fin helg, kos deg med bursdagsfeiring.
Klem fra Mio

Tovepia sa...

Dette så godt ut, og jeg tenker dere koste dere godt også:)
Kjolen ser bare lekker ut, så jeg tenker du er fornøyd og kommer til å bruke den masse.
Kos deg i helga og klem fra meg;)

Anita Tørmoen sa...

Det høres ut som dere fikk servert litt av et flott mmåltid. Flott armbånd du har fått tak i:)

Bente`s Hobbyrom sa...

Nyyydelig kjole du har laget deg, det er en kjole man virkelig kan bli glad i. Synes du har gjort en flott jobb med gjenbruk. Takker så mye for hyggelige kommentarer på min blogg :0) Ha en riktig god helg, klem fra meg.

Randi sa...

Menyen gjorde meg skikkelig sulten. Har forresten spist mange måltid på Skarven her i Tromsø, nydelig mat:)
Sarah Brenhard sjokolade kake hørtes forresten utrolig godt ut...

Ha en trivelig søndagskveld

Related Posts with Thumbnails

Følgere