torsdag 9. september 2010

En tur på soverommet...

Disse flotte putetrekkene dukket opp på hytta under oppryddinga i fjor sommer.. Nå er de å finne i heimen, fordi de var så fine.. Skikkelig retro :)


I heimen vårt er det et must at senga er oppredd, også med sengeteppe (les; mener fruen i huset ;))


Dette sengeteppet er nyanskaffelse i sommer.   Hvitt med "bobler", kjøpt på Ikea..  Og med et søtt pikenavn, som jeg ikke husker navnet på...


Det heklede sengeteppet var favoritten i ti år...

Pent håndarbeid laget av snille mamma :)


På begynnelsen av 90-tallet sydde størstesøster dette lappeteppetVeldig på moten den gang..


... med småblomstrede stoffer i duse farger.

Vel, noe måtte også eieren av teppet gjøre; Vattere, fóre og kante :)


Nå er det oldemorsruter, også kalt oldemorsruter/mormorsruter, (kjært barn har mange navn ) den nye trenden...


Enhver håndarbeidsblogger med respekt for seg selv, bør ha et slikt teppe i eie, helst selvlaga ;)  Dette teppet begynte jeg å hekle på slutten av 70-talletTeppet er heklet i alle farger, med alle slags garn, m.a.o. et skikkelig restegarnsteppeFor å få et teppe, skal det jo maaaange lapper til.  For å være ærlig; etter veldig mange lapper, ble denne damen lei å hekle det ene etter det andre...  Håndarbeidet ble da overtatt av størstesøster , og hun gjorde det ferdig mange år senere.  Og snill som hun er, fikk jeg overta teppet igjen - fiks ferdig.


Teppet kunne har frisket opp soverommet skikkelig, men dessverre er den kun beregnet for enkelseng...  Derfor er den slumrefavoritten i i stua for tida ;)

70-tallsmote som er in igjen ;)

I skrivende stund er det straks leggetid..  Ønsker en riktig god helg til enhver :)  Helg og lovnad om fint vær! Det kan vi like :))

6 kommentarer:

Tovepia sa...

Leggetid her også, så jeg går på overtid:D
Her var det sannelig flotte pledd og jeg har vanskelig for å velge et;) Oldemorrutene er jo bare herlig, og det var lekkert!..men mammas hekleteppe og storesøsters lappeteppe var jo også så nydelige!! ..hadde jeg hatt alle disse flotte teppene, hadde jeg ikke visst hvilket jeg skulle velge;)
Nydelig hesding du har fått, klem fra meg;)

Tovepia sa...

mener selvfølgelig heading:D

Beate sa...

Koselig å se de gamle prosjektene igjen. Godt å se at du tar de fram av og til... Og at vi fortsatt har samme smak,- kjøpte maken sengeteppe på IKEA for et par år sia. Kos dere i finværet...Her i Bodø er det supert!!!Klem!

Tonemor sa...

Kjempe fin heading du har der.
For et utvalg av sengetepper.
Da har man jo å bytte med ialllefall.
Ønsker deg en super duper helg.
Klem Tone

Havfruen sa...

Det ene flotte teppet etter det andre her:) SKjønner godt du ga opp lappeteppet...men bra du har en søster som gjorde det ferdig:)
Flott heading:) Det sengetøyet var virkelig fresh:)
Nyt helga....klem fra meg:)

Solveig sa...

Motene skifter, men heldigvis dukker gamle trender opp igjen. Herlige putetrekk. Vi har noen lignenede på hytta, men de er dessverre helt utvasket.

Related Posts with Thumbnails

Følgere