Denne salaten er veldig populær blant oss på jobben. Oppskriften var å finne i ukebladet Allers tidlig på 80-tallet, og er tatt vare på av ei dame som i år ville ha fylt 89 år om hun hadde levd. Det må nevnes at damen var same, og en kan vel ikke si at dette er en tradisjonell samisk rett.... ;) Oppskrifta er gått i arv til dattera, som igjen har delt oppskrifta med oss andre *glede* etter at vi har fått smaken på den.
Salat er dessuten en enkel gjestemat, og kan gjøres ferdig god tid i forveien før gjestene kommer :) Og med egg delt i båter på toppen, er retten nesten rene påskepynten....
Oppskrift:
3 dl langkornet ris
200 gr kokt skinke eller annet kjøttpålegg
300 gr rensede reker
2 epler
3 hardkokte egg
1 liten løk
1 rød paprika
2-3 sursyltede agurker
1 bt kruspersille
Dressing:
2 dl majones
1 dl rømme
saft av 1/2 sitron
1 ts sukker
ca 1 ss mild sennep
en anelse salt og pepper
1/2 ts oregano
Kok risen som anvist på pakken. Avkjøl den under rennende kaldt vann. Skjær skinken i små biter og rens rekene. Del eplene i små biter, eggene i båter, finhakk løken, del paprikaen i biter, sylteagurken i skiver og finhakk persillen. Legg alt lagvis i en salatbolle. Bland sammen majones og rømme til dressingen. Smak den godt til med presset sitronsaft, sukker, sennep, salt, pepper og oregano. Server dessingen blandet i salaten eller i en skal ved siden av.
Serveres med brød eller loff.
God appetitt!
Et kruspersillehjerte ♥
Her i heimen har fruen i huset pyntet til påske i form av to potter med minipåskelilje, kjøpt på finskegrensa i går til "gi-bort" pris :) til 1,99 euro pr stk! ( under 16 kroner)
Takk til kollega som gjerne deler oppskrifta si med oss andre. Omtalen av moren hennes er også avklart på forhånd.
5 kommentarer:
Takk for oppskrifta, for denne salaten fristet meg;) Nydelige bilder også!
Kos deg med påskelunsj imorgen og klem;)
Det der så jo bare godt ut! Ble sulten her jeg satt...:)
Tusen takk, jo det var gøy å vinne!!!!!!!!
Bare link til meg, kjempekoselig det!:)
Nå er det visst natta her i huset, har lang dag i morra 10-19... puh...
Den salaten skal prøves, ser veldig god ut :)
Kos deg på påskelunsjen i dag :)
Klem :)
Kanskje vi må lage den på Gjøkhauen i påsken.Vi bruker å ha skikkelig matorgie på hytta, vekta sliter uka etter.
Hei. Så koselig at du la igjen en hilsen inne hos meg. Ble jo riktig sulten av innlegget på bloggen din. God påske!
Klem Tone
Legg inn en kommentar